include_once("common_lab_header.php");
Excerpt for Attentat by , available in its entirety at Smashwords
Attentat

av

Tommy Lennartzon


Förlag Tomlen

ISBN 978-91-7773-629-5

Copywrite: Tommy Lennartzon 2018


Förord


Det här är en fiktiv berättelse. Alla namn är påhittade, och alla eventuella likheter med verkliga personer, är en tillfällighet. De flesta platser finns i verkligheten men många av miljöerna är fiktiva.

Jag började tänka på den här berättelsen efter alla terrordåd i mellan-östern och det blev en ung man från en liten stad i Småland och en ung kvinna från Östergötland som blev huvudpersonerna. Även om de sedermera blev omgivna av ett antal vänner som också har stora roller i berättelsen.


Kapitel 1En olycka kommer sällan ensam, satt Jimmy och tänkte en morgon. Han tittade på sin mobil där han fått ett sms från sin flickvän, där hon skrev att hon ville göra slut. Ett tag innan hade han blivit uppsagd från jobbet och nu kändes allt hopplöst. Även om han hade haft på känn att deras förhållande var på väg att krascha, så när det väl blev verklighet så kändes det skit. Han bara skickade en sur smiley tillbaka och gick och lade sig igen. Han låg och tänkte på att han nu var över trettio, utan jobb och utan flickvän, medan hans gamla vänner var gifta och hade barn och flera av dem hade villor.

Jimmy var en normalbygd mörkblond man med ett hårfäste som började dra sig uppåt i pannan. Han såg inte så illa ut med sina grågröna ögon och ett vitt garnityr som han visade när han log. Han skulle inte ha svårt att hitta någon ny tjej, men för tillfället ville han helst vara ensam.

Efter att han gått och deppat några dagar så ryckte han upp sig till sist och tog ledigt några dagar. Han hade så mycket komptid att ta ut och chefen var bara glad att han var borta lite eftersom han ändå inte hade något jobb till honom.

Nu drog han på sig en jacka för det var ett riktigt aprilväder ute med kalla vindar och snöslask. Sedan tog han bilen och parkerade på torget utanför arbetsförmedlingen. Där gick han in och tog en kölapp innan han hittade en blankett som han fyllde i. Han satt och spelade på mobilen i över en timma innan han fick tala med en handledare. Efter att de diskuterat vad han ville göra och vad han hade för utbildning så sökte hon efter liknande arbeten som han haft tidigare. Det fanns inga sådana jobb lediga i närheten men till sist hittade hon ett liknande i en annan stad. Det var på ett litet företag som sysslade med grafisk design av hemsidor på nätet. Det var ju egentligen ett drömjobb men han var tveksam till att flytta. Han bad att få tänka på saken och åkte hem.

Efter att gått och funderat några dagar blev han mer och mer tilltalad av det. Han hade bott på samma ställe sedan han föddes och han tänkte att det kanske skulle vara bra att börja om på ett nytt ställe.

Nästa dag tackade han ja till att åka på en intervju. Företaget fanns i Linköping och en av delägarna som hette Linus hade föreslagit att de skulle träffas mitt emellan och det var i Jönköping. Så han tog ledigt för att åka dit nästa eftermiddag och han klädde sig propert innan han gav sig av. De skulle ses på en restaurang i centrum och Jimmy knappade in adressen på sin gps. När rösten i gps-en sa att de var framme vid målet så letade han upp en parkering. En bit bort såg han namnet på restaurangen och han gick dit och tittade in. Där satt bara en gäst, en kille i hans egen ålder och han gick fram till honom

- Linus, sa han frågande.

- Ja, är det Jimmy, frågade han.

- Ja, sa Jimmy och drog ut en stol.

- Sitt ner så får vi beställa, sa han. Jag är hungrig som en varg.

Jimmy gillade redan Linus och när de fått mat kom samtalet igång mer och mer. Han visade sina referenser han haft med sig i en mapp och Linus ögnade snabbt igenom dem.

- Jag har pratat med din gamla arbetsgivare och han hade bara positivt att säga om dig, sa han.

- Gott att höra, sa Jimmy.

- Jag känner på mig att vi ska komma bra överens, sa han. Men min andre delägare är lite svår. Bara så du vet.

- Det är ok, sa Jimmy.

- Hur snabbt kan du börja, undrade han.

- Jag har två veckor kvar, sa Jimmy. Sedan kan jag börja när som helst.

- Ska vi säga första maj då, undrade han.

- Det blir bra, sa Jimmy.

Han tog fram ett anställningskontrakt som Jimmy ögnade igenom och han såg att han skulle få bra mycket högre lön än han haft innan. Efter att han skrivit på och Linus betalat notan så reste de sig.

De tog i hand och skiljdes åt utanför restaurangen.

Det var bara tre veckor till första Maj och han var tvungen att börja leta bostad så fort som möjligt. Det var alldeles för långt att pendla och dessutom ville han ju börja om.

När han kom hem gick han in på en sida på nätet och letade när han plötsligt kom ihåg att en av hans gamla kompisar flyttat dit för många år sedan. Kenny och han hade gått i skola ihop och varit bästa vänner, men efter högstadiet hade hela familjen flyttat. De hade hållit kontakten sporadiskt men nu hade de inte talats vid på några år.

Kanske jag skulle ringa honom och be om råd var det är bäst att bo, tänkte han. Samtidigt blev han glad att det i alla fall fanns en som han kände där. Han letade upp telefonnumret och tryckte ring medan han hoppades att han inte bytt nummer.

- Hallå, hörde han den välbekanta rösten.

- Hej Kenny, Det är Jimmy.

- Hej Jimmy, sa han. Det var inte i går.

- Ja förlåt att jag inte hört av mig, sa Jimmy.

- Hur är det med dig, frågade han.

- Det är väl så där, sa Jimmy.

Sedan berättade han allt som hänt honom och att han fått jobb i samma stad som Kenny bodde. Och att han nu sökte bostad där.

- Det hade varit kul om du kunde bo i närheten av oss, sa Kenny. Vill du jag ska kolla lite?

- Ja om du har tid, sa Jimmy.

- Inga problem, sa han.
Han berättade att han skulle bli pappa till hösten och Jimmy grattade honom. De pratade lite gamla minnen innan de avslutade samtalet. Innan dess hade Kenny sagt att han skulle höra av sig så fort han kollat runt efter lägenhet.

På kvällen några dagar senare ringde Kenny och sade att han hade hittat flera lägenheter i samma område som han själv bodde.

Den första var en tvåa i ett nybyggt hus, men det var alldeles för hög hyra tyckte Jimmy. Nästa förslag var en etta med kokvrå. Hyran var billig men den verkade för liten för alla hans möbler. Men nästa var en tvåa i ett äldre hus med överkomlig hyra och lagom stor.

- Jag kan kolla den i morgon och ta lite bilder, sa Kenny.

- Det vore toppen, sa Jimmy. Jag kanske kan komma till helgen och kolla.

- I så fall kan jag fråga om ägaren kan möta oss där på lördag, sa han.

- Det låter bra, sa Jimmy. Ska bli kul att träffa dig.

Jimmy började skriva en lista på vad han måste göra. Han behövde säga upp lägenheten så fort som möjligt så han inte skulle behöva betala två hyror. När han väl hittat lägenhet i Linköping skulle han anmäla adressändring genast. Han behövde också hitta en ny tandläkare i Linköping för han hade inte varit på kontroll på länge. Han tänkte att han skulle fråga Kenny om en del andra praktiska saker när de träffades.

Sedan satte han sig vid datorn och surfade in på Linköpings hemsida och läste om vad som fanns i stan. Det verkade finnas en hel del att göra där både inom idrott och kultur. Att Linköping hade ett av de bästa damfotbolls-lagen i Sverige visste han om och även att ishockeylaget LHC var ett av Sveriges bästa. Han brukade se på både fotboll och ishockey så det verkade lovande. Något annat som fångade hans intresse var ett flygmuseum strax utanför Linköping. Dit måste jag åka någon dag, tänkte han. Han hade alltid varit fascinerad av flygplan och hade en del böcker i ämnet. Men sedan slog han ihop datorn för han kände sig hungrig och tänkte åka och käka en hamburgare eller något.Kapitel 2Just som han tagit på sig jackan och tänkte gå ut så ringde det på dörren. När han öppnade stod hans gamla flickvän utanför.

- Hej Jimmy, sa hon. Är du arg på mej?

- Hej, sa han. Nej då, inte alls.

- Jag tänkte hämta mina saker, sa hon.

- Visst, kom in, sa han.

Medan hon plockade ihop sina ägodelar i några papperskassar, berättade han att han skulle flytta till Linköping.

- Så långt bort, sa hon. Varför då? För min skull?

- Du vet ju att jag blev uppsagd på jobbet och nu har jag fått ett bra jobb där, sa han. Jag har kontaktat en gammal kompis som bor där och han hjälper mig att hitta lägenhet.

- Så bra, sa hon. Jag blev rädd att det var mitt fel.

Han hjälpte till att plocka ihop hennes saker och i sängbordet hittade han en dildo han gett henne.

- Ta med denna, sa han.

- Nej den får du behålla, sa hon.

Så småningom hade hon packat ner allt hon ville ha och stod vid dörren.

- Lycka till i Linköping, sa hon.

- Lycka till med ditt liv, sa han. Vi lär väl knappast ses igen.

- Vi ses väl på Facebook, sa hon.

- Jag är ju inte så aktiv där, sa han. Men jag tittar in emellanåt.

De kramades och det kändes bra att ta farväl så där, tänkte han.

Nästa dag åkte Jimmy hem till hans mamma för att berätta att han skulle flytta. Hon blev inte glad för nu skulle det bli ännu längre mellan besöken. Men hon önskade honom lycka till. Hans pappa försvann ur Jimmys liv när han var fem år och han hade inte träffat honom sedan dess.

Men hans mamma fick en dotter med en annan man, så han hade en halvsyster som hette Elsa. Och nu tänkte han åka och berätta för henne också. De hade alltid kommit bra överens och beskyddat varandra. Hon var bara fyra år yngre än han och när hon blivit kvinna hade han känt dragning sexuellt till henne. En gång hade de kysst varandra, men sedan hade de besinnat sig.

- Hej brorsan, sa hon när hon öppnade för honom.

- Hej Elsa, sa han. Jag har något att berätta.

- Ska du bli pappa, frågade hon upphetsat.

- Nej, långt därifrån, sa han. Jag är singel igen och jag ska flytta till Linköping.

- Va, sa hon överraskat. Vad hände?

- Jag har känt länge att vi glidit ifrån varandra, sa han. Och en morgon gjorde hon slut med ett sms.

- Det var ju fegt att inte göra det ansikte mot ansikte, sa hon.

- Det gör mig inget, sa jag. Jag är inte arg på henne eller så. Vi gav varandra en kram när hon hämtade sina grejor.

- Men varför ska du flytta, undrade hon.

- Jag blev uppsagd från jobbet och nu har jag fått ett bra jobb i Linköping, sa han.

- Men då får jag ju inte se dig så ofta, sa hon.

- Nej, det är ju över tjugo mil emellan så tyvärr, sa han.

Hon snyftade till och slog armarna runt hans hals och han kramade henne hårt. Sedan lyfte hon ansiktet mot honom och när han såg i hennes glansiga ögon kunde han inte låta bli att kyssa henne och hon besvarade kyssen innan hon puttade honom ifrån sig.

- Förlåt, sa hon. Vill du ha kaffe?

- Ja tack, sa han.

Han satte sig i soffan och bläddrade i en tidning medan hon fixade fikat. Hon kom med en bricka som hon satte på bordet innan hon satte sig jämte honom på soffan.

- Har du någon kille nu, undrade han.

- Nej, sa hon. Jag har svårt att hitta någon som jag vill ha.

- Det är synd att du är min syster, sa han. För jag vill ha någon som du.

- Det har jag ofta tänkt på också, sa hon. Vi hade blivit ett fint par.

- Ja det hade vi, sa han och tog hennes hand i sin och kramade.

- Ska jag berätta en hemlighet, frågade hon.

- Ja, sa han. Det är spännande med hemligheter.

- Jo när jag har lagt mig på kvällarna och börjar ta på mig så tänker jag ofta på dig, sa hon och tittade ner på våra händer.

- Jag har ofta tänkt på dig också på det viset, sa han. Speciellt efter att jag såg dig naken en gång. Du har en så vacker kropp.

- Har du sett mig naken, undrade hon.

- Ja en gång när du inte stängt sovrumsdörren såg jag dig i en spegel, sa han.

- Vad tror du skulle hända om vi hamnade i säng, undrade hon med rosiga kinder.

- Jag tror det är bäst vi inte testar, sa han. Fast det är frestande.

- Du har rätt, sa hon och reste sig och bar ut kaffebrickan.

Han reste sig också och tog på sig jackan och tänkte gå. Hon kramade honom hårt innan han öppnade dörren.

- Jag kommer att sakna dig, sa hon.

- Har du lust att hjälpa mig att packa, slängde han ur sig.

- Visst, sa hon. Jag kan komma i morgon.

- Nej det är bättre vi väntar, sa han. Jag ska åka och kolla en lägenhet på lördag. Om jag tar den så kan vi börja packa på söndag.

- Ring mig, sa hon.

Under vägen hem tänkte han på sin underbara syster och att han skulle sakna henne.

Nästa han tänkte besöka och tala om nyheten för, var hans bästa vän Viktor som han också skulle sakna. När han ringt på hans dörr så tog det en stund innan han öppnade och då såg Jimmy att han var våt i håret.

- Störde jag dig i badet, undrade Jimmy.

- Ingen fara, sa Viktor. Kom in!

Han följde efter Viktor in och slog sig ner i en soffa.

- Vill du ha en öl, undrade Viktor.

- Nej tack, jag kör bil, sa han.

- Varför då, undrade Viktor. Du kunde väl gått eller cyklat.

- Jag kommer direkt från syrran och nu tänkte jag berätta för dig också, sa han.

- Vad då, undrade Viktor nyfiket.

- Jag har fått ett bra jobb i Linköping och tänker söka bostad där, sa han.

- Vad är det för jobb, undrade Viktor.

- Det är på en firma som sysslar med webbdesign, sa han.

- Det är ju perfekt för dig, sa Viktor. Men jag kommer att sakna ditt sällskap.

- Vi får väl se till att ses emellanåt, sa han. Det är bara två timmar med bil.

- Jag håller i och för sig också på att titta på lägenheter, sa Viktor. Jag är lite trött på pendlandet.

- Det kan jag förstå, sa han.

De pratade i flera timmar om sina forna flickvänner och sport innan Jimmy beslöt sig för att åka hem.

- Vi ses innan jag flyttar, sa han. Men det är lite bråttom för jag börjar på jobbet första maj. Eller andra maj blir det ju.

Lite senare på kvällen fick han bilder på mobilen från Kenny. De visade en prydlig våning och han trodde nog han skulle trivas i den. Kenny skrev att de kunde komma på lördag eftermiddag och skriva kontrakt om jag ville hyra. Jimmy skrev tillbaka att han skulle komma hem till Kenny framåt lunchtid om han fick adressen. Lite senare kom ett meddelande med adressen och han skrev in den i gps-appen.

Sedan gick han till sängs och tänkte på sin syster och fick samvetskval för att han kysst henne. Efter att ha snurrat i sängen någon timma och tankarna virvlat runt i huvudet, så somnade han.

Han jobbade pliktskyldigast några dagar tills det blev fredagskväll och han började planera för flytt. Han åkte till ett varuhus och köpte en bunt flyttkartonger, en rulle bubbelplast och packtejp. När han kom hem tänkte han börja så smått att packa en del, men sedan tänkte han att det fick vänta tills Elsa skulle komma på söndagen. Istället öppnade han en öl och satte sig framför tv-n och slappade. När det inte var något intressant på tv så öppnade han datorn som stod på soffbordet och kollade sina mejl. Efter det gick han in på sitt Facebook-konto och kollade om det var något nytt som hänt. Då plingade det till och chattprogrammet öppnades och han såg att det var syrran som ville videochatta. Han klickade ja och hennes söta ansikte dök upp på skärmen.

- Är du inte ute i kväll, frågade hon.

- Nej jag ska ju köra tidigt i morgon bitti, sa han.

- Har du börjat packa, undrade hon.

- Nej, jag väntar tills du kommer, sa han och flinade.

- Det tror jag säkert, sa hon och log.

- Fast jag har varit och köpt flyttkartonger och sånt, sa han.

- Duktig pojke, sa hon.

- Du då, ska inte du ut, undrade han.

- Nej jag har inte lust, sa hon. Jag somnade på soffan efter jobbet och kände mig så seg när jag vaknade.

- Du har glömt bh, sa han och log.

Han kände hur det pirrade till i honom när han såg konturerna av hennes gungande bröst genom tröjan.

- Ja man måste släppa loss dem ibland, sa hon och skrattade.

- Det ser fint ut, sa han.

- Du det där som hände när du var här, sa hon. Vi glömmer väl det?

- Vad då, hände det något, undrade han och flinade.

- Nej det kanske bara jag som drömt, sa hon. Nu måste jag ha något att äta. Lycka till i morgon.

- Tack, sa han. Vi ses på söndag.

Han stängde ner programmet när hon försvunnit och slog ihop datorn. Någon timma senare låg han i sängen och försökte somna medan han tänkte på sin systers vackra kropp. Men till slut sjönk han in i en djup sömn.
Kapitel 3
Han vaknade av signalen från mobilen som han satt på ringning. Han steg upp och tog en dusch innan han åt frukost.

En timma senare satt han i bilen och påbörjade färden till Linköping. Det skulle ta närmare två och en halv timma enligt gps-en. När han kört halvvägs så stannade han vid en mack och drack kaffe och åt en bulle. En timma senare svängde han av motorvägen vid andra infarten mot Linköping, och bara några minuter senare sa rösten i gps-en att han var framme. Där fanns en parkering utmed gatan där han stannade och tittade på husen. Snart såg han nummer trettiotvå där Kenny skulle bo. Han gick in och tittade på tavlan innanför dörren och såg Kenny och Lina Granlund vid lägenhet sju. Så han tog trappan upp en våning och ringde på. Dörren öppnades av en kvinna i trettioårsåldern.

- Hej, sa Jimmy. Bor Kenny här?

- Hej Jimmy, hörde han ett rop inifrån.

- Där har du svaret, sa hon. Jag heter Lina och är hans fru.

De tog i hand och hälsade innan Kenny kom och gjorde en high five innan han kramade honom.

- Så du hittade hit, sa han.

- Gps-en hittade, sa Jimmy.

- Kom in och sätt dig, sa han. Vi ska träffa husägaren om två timmar.

- Vill ni ha lunch innan, undrade Lina.

- Ja det blir nog lite sent efteråt, sa Kenny.

Jimmy och Kenny satt och pratade gamla minnen medan Lina donade i köket. Han visade runt Jimmy i lägenheten. De hade ett stort vardagsrum som var öppet mot köket samt ett stort sovrum och ett lite mindre.

- Det här får bli barnkammare, sa han när han visade det mindre.

- Fin lägenhet, sa Jimmy.

- Den du ska titta på är lite mindre, sa han. Två rum och kök. Men jag tror du kommer att gilla den.

- Det räcker för mig, sa Jimmy.

- Och bäst av allt, sa han. Det är bara fem minuter härifrån.

- Med bil eller med fot, undrade Jimmy.

- Ungefär samma, sa han. För man kan promenera rakt genom parken.

- Jag vill åka och se var jag ska jobba också, sa Jimmy. Det ska ligga nära centrum.

- Vi åker dit när vi kollat lägenheten, sa han. Hur är det med din lillasyster?

- Bara bra, sa han. Fast hon är lite ledsen för att jag ska flytta. Vi har ju umgåtts rätt mycket.

- Jag kommer ihåg henne som en liten tioårig prinsessa, sa han.

- Hon är fortfarande vacker, sa Jimmy. Fast hon har också blivit singel.

- Du kommer att hitta någon här, sa han. Här finns massor av snygga brudar.

- Ja du har ju hittat en, sa Jimmy och tittade på Lina som kom med tallrikar och satte på matbordet.

- Vad för något, undrade hon.

- Han tycker att jag har hittat en snygg brud, sa Kenny och flinade.

- Tack, sa hon och log. Maten är snart klar.

Jag såg att magen putade på henne när hon kom med maten. Kenny hjälpte till att bära in allt från köket.

- Vilken månad är du, frågade jag Lina.

- Det är fem månader nu, sa hon lyckligt.

- Vi var på ultraljud i går så jag såg honom, sa Kenny.

- Så det är en pojke, sa jag.

- Ja det syntes tydligt, sa han.

- Har ni bestämt något namn, undrade jag.

- Kanske Jimmy, sa Kenny och log.

- Jag tycker Oliver är fint, sa Lina.

- Ja där är vi ganska överens, sa Kenny.

- Oliver Granlund låter ju bra, sa Jimmy och Lina log.

När de ätit och pratat en stund till så tyckte Kenny att de skulle gå till hyreshuset där lägenheten fanns. Så Jimmy tackade så mycket för maten innan de drog på jackorna och gick ut. De promenerade genom en lummig park där de såg ett flertal joggare.

- Om du gillar att jogga så är det här en bra plats, sa Kenny.

- Ja jag har funderat på att ta upp det igen, sa Jimmy. Jag har blivit lite försoffad på sistone.

- Jag får ju ganska mycket motion i jobbet så jag behöver inte, sa Kenny.

- Ja det förstår jag, sa Jimmy. Du får väl klättra och bära en del på byggena. Jag sitter ju mest vid datorn i mitt jobb.

När de kom till huset fick de vänta tio minuter innan ägaren kom med nyckel och släppte in dem. Jimmy blev genast förtjust i våningen och gick och tänkte sig var hans möbler kunde stå. Det var mest vita väggar så hela våningen såg ljus och fräsch ut. Det lilla köket verkade ganska nytt och ägaren talade om att hela våningen hade renoverats för bara ett år sedan och då hade även köket bytts ut.

- Jag tror det blir perfekt för mig, sa Jimmy.

- Gott, sa han. Då skriver vi väl kontrakt.

Han lade papperna på köksbänken och Jimmy skrev på. Sedan fick han nycklarna till lägenheten, plus nycklar till ett källarförråd. De tog i hand och ägaren gav sig av. Jimmy skulle ordna så det skulle dras hyra från hans konto automatiskt varje månad och det skulle betalas i förskott från första maj. Men han kunde flytta in genast om han ville.

- Så bra att det är fixat, sa Kenny. Nu kan vi ta igen åren vi missat.

- Ja vi hade kul i skolan, sa Jimmy. Kommer du ihåg idrottsdagen?

- Ja det glömmer jag aldrig, sa han. Jag vann ju till sist.

Hela skolan hade stått och hejat när de sprang final och det stod mellan de båda bästisarna Jimmy och Kenny. Kenny hade vunnit med några decimeter vid mållinjen och fått kliva upp överst på pallen. Men Jimmy hade varit lika glad tvåa och hade gratulerat Kenny medan lokaltidningen tagit bilder.

Men det blev ingen idrottskarriär för någon av dem. De hade fått andra intressen. Jimmy hade fastnat för datorer och Kenny för tjejer.

När de kommit tillbaka till Kennys lägenhet frågade han Lina om hon ville hänga med ner på stan och det ville hon. De hoppade in i Kennys hans bil och snart körde han sakta förbi huset där Jimmy skulle börja jobba.

- Där har du en stor parkering precis intill, sa Kenny.

- Perfekt, sa Jimmy.

- Vi kan åka runt lite och visa stan, sa Kenny.

- Gärna, sa han.

Han körde runt på gatorna och pekade ut byggnader och sevärdheter.

- Där jobbar jag, sa Lina. Galleria Filbyter.

- Det får jag kolla in nån dag, sa han.

- Kan vi inte gå en runda i Gamla Linköping, undrade Lina.

- Jo det är ju så härligt väder i dag, sa Kenny.

Så han hittade en parkeringsplats i närheten och de promenerade in bland de gamla trähusen. Det var smala kullerstensbelagda gator som ledde fram till ett torg där Jimmy såg ett café.

- Nu kan jag bjuda på fika, sa han.

De gick in och satte sig för det kom en lite kylig vind utanför. De tog varsin kaffe och bakelse som de mumsade på.

- Så mysigt här är, sa Jimmy. Här kommer jag nog promenera omkring ofta.

- Ja det är fint, sa Lina.

- Så vad gillar du tjejerna här, undrade Kenny när han såg att Jimmy studerade några tjejer utanför fönstret.

- De verkar helt ok, sa han och skrattade.

- Om du behöver hjälp att ragga så säg till, sa Kenny och log brett.

- Passa dig, sa Lina och slog till honom på skoj.

- Det behövs inte, sa Jimmy. Jag tror jag ska klara det.

Han såg att Kenny och Lina tittade menade på varann och log.

- Men nu kanske vi ska dra oss, sa Jimmy. Jag har en bit att köra.

Så de promenerade tillbaka till bilen och satte sig tillrätta. När de körde förbi ett hus med välvt tak och bågar över förklarade Kenny att det var bowlinghallen.

- Då får vi ta ett parti nån gång, sa Jimmy.

- Det skulle vara kul, sa Kenny. Jag har inte spelat på många år.

- Inte jag heller så du slår mig nog, sa han. Du brukade alltid slå mig förr.

- Det vet jag inte, sa Kenny. Vi var väl rätt jämna.

Snart parkerade Kenny jämte Jimmys bil och efter att han tagit farväl började den långa hemresan.


Kapitel 4Dagen efter ringde Elsa tidigt och han svarade yrvaket. Hon ville veta när hon skulle komma och hjälpa till att packa.

- Ge mig en timme att vakna och äta frukost, sa Jimmy.

- Ok, sa hon.

Medan han åt frukost kom han att tänka på en sak. Han hade sett att man brukade packa in glas och porslin med tidningspapper. Så han skickade ett meddelande till Elsa att ta med dagstidningar om hon hade.

Hon kom efter en timma med en kasse full med expressen.

- Duger det med expressen, undrade hon och log.

- Jadå, sa Jimmy och gav henne en kram. Ska vi börja med skåpen?

- Ja vi packar småsaker först, sa hon.

Han vecklade upp en kartong medan hon började plocka ur glas från skåpet. De hjälptes åt att packa in glasen i tidningspapper medan han berättade hur hans nya våning såg ut.

- Ska vi spara något glas så du har något att dricka ur under veckan, undrade hon.

- Nej, sa han. Jag har pappersmuggar jag kan använda.

- Har du papperstallrikar också, undrade hon.

- Ja jag klarar mig utan något porslin i veckan, sa han.

- Hur får du grejorna till Linköping, frågade hon.

- Jag tänkte kanske jag kunde hyra ett rejält släp, sa han. Jag har ju inte så mycket möbler.

- Men då får du ju åka tillbaka med släpet, sa hon.

- Jag ska kolla på nätet hur det funkar, sa han och satte sig med datorn.

Han sökte på hyr-släp och fick upp flera uthyrare i stan. Det visade sig att han kunde hyra på en av mackarna och lämna tillbaka den på en annan mack.

- Om jag hyr en på macken här, så kan jag lämna tillbaka den på en mack i Linköping, sa han.

- Det är ju perfekt, sa hon. Har de tillräckligt stora?

- Det finns ett som är som typ hästsläp med tak, sa han. Jag bokar ett sådant.

När han gjort det fortsatte de packa, och det tog dem hela dagen innan alla småsaker fanns i kartonger.

- Ska jag hjälpa dig med slutstädningen också, undrade hon.

- Ja tack, sa han. Vad skulle jag göra utan dig. Vi kanske kan ta ut sängen och allt från sovrummet så kan vi göra klart det.

- Ok, sa hon. Fast jag är inte så stark.

- Jag klarar att bära de sakerna själv, sa han. Viktor nämnde att han kan hjälpa till på fredag med de tyngre sakerna. Om du hinner komma då så kan vi städa färdigt när allt är lastat.

- Klart jag gör, sa hon.

De hjälptes åt att flytta ut allt från sovrummet till vardagsrummet och när han bar ut sängbordet så for lådan ut och allt for ut över golvet.

- Oj, vad är detta, sa hon och log brett när hon hittade en dildo bland sakerna.

- Den är för massage, sa han lite generat.

- Jag anade det, sa hon och skrattade.

- Vill du ha den, frågade han.

- Är den skön då, undrade hon.

- Om du byter batteri så vibrerar den skönt, sa han. Den är lik min, tillade han viskande.

- Åhh, lät hon. Då vill jag ha den.

Hon stoppade den i sin handväska innan de packade ner det mesta av kläderna från garderoben i en resväska och en kabinväska. Sedan dammsög de och torkade golvet så det var skinande rent.

- Så nu stänger vi det rummet, sa han och slog igen dörren. Ska vi gå till hamburgerbaren och äta?

- Ja det var längesen jag åt hamburgare, sa hon.

- Samma här, sa Jimmy. Flera dagar sedan.

Hon skrattade när hon gick före honom ut till bilen och han beundrade hennes rumpa.

När de kom tillbaka från hamburgerbaren så undrade han om hon kunde stanna lite till.

- Jag vågar nog inte det, sa hon. Jag är rädd att jag gör något dumt.

- Tror du inte vi kan behärska oss, undrade han.

- Är inte så säker på det, sa hon. Bäst jag åker hem nu.

- Tack så mycket för hjälpen, sa han. Vi ses på fredag då?

- Ja jag kommer efter jobbet, sa hon.

De kramades lätt innan hon satte sig i sin bil och for iväg, medan Jimmy gick in och ordnade till sängen så han kunde sova i vardagsrummet.

Under veckan så hittade han fler saker han kunde packa ner i en kartong så snart var det bara möblerna och tv-n som inte var packade. Han rengjorde alla skåp och lådor på kvällarna.

Arbetet gick trögt och han gjorde inte mycket på jobbet de sista dagarna. På fredagen fick han ledigt vi lunch och han blev avtackad med en liten minnessak i glas.

Han for och hämtade släpet på macken och parkerade det framför porten. Hans kompis Viktor kom strax efter fyra och de började genast lasta in. De hade fått in de flesta möblerna när Elsa dök upp med hink och tvättmedel.

- Jag tog med lite saker för städningen, så du kan packa in dina, sa hon. Bara dammsugaren behöver jag.

- Skåpen har jag rengjort under veckan, sa Jimmy.

Medan han och Viktor bar ut alla kartonger så började hon dammsuga. De fick fylla bilen också med kartonger för släpet var snart fullt.

Efter några timmar var våningen helt tom och skinande ren. Jimmy gav nycklarna till Elsa och bad henne överlämna dem till hyresvärden på måndagen.

- Tack så mycket för hjälpen, sa Jimmy när de stod utanför.

- Så lite så, sa Viktor.

Jimmy tog i hand och gav Viktor en lätt kram innan han kramade Elsa hårt.

- Ni kan väl komma och hälsa på när jag kommit i ordning, sa Jimmy.

- Gärna, sa Elsa med en tår i ögat.

Han satte sig i bilen och kände sig lite sorgsen för att lämna vännerna, men ju närmare han kom sitt nya hem, ju mer upprymd blev han. Han ringde upp Kenny vid en paus på en rastplats och frågade om han kunde hjälpa honom bära in de tunga grejorna när han kom fram. De bestämde att ses utanför den nya lägenheten en timma senare. Han räknade med att han hade en timmes restid kvar.

Exakt en timma senare parkerade han utanför porten till hyreshuset och han såg Kenny sitta på trappan och vänta. De började genast lasta av och bära in kartongerna först innan de kom åt de stora möblerna. Som tur var så var det bara en trappa upp så det var inte alltför jobbigt att bära.

- Tror du macken är öppen fortfarande, undrade Jimmy när de tömt släpet.

- Ja jag tror de har öppet till tio, sa Kenny

- Då sticker jag och lämnar släpet, sa Jimmy. Jag såg macken på väg hit. Tack för hjälpen.

- Bara säg till om jag kan hjälpa till med något annat, sa han.

- Vi ses, sa Jimmy efter att han låst lägenheten och satt sig i bilen.

Han körde till macken och den var fortfarande öppen så han kunde lämna släpet där. Samtidigt köpte han några korvar med bröd och åt för han hade inte ätit något sedan lunchen. När han kom tillbaka till lägenheten bäddade han sängen och efter att ha borstat tänderna kröp han ner under täcket och slocknade direkt.

Han sov till långt fram på söndags-förmiddagen innan han steg upp och rakade sig. Sedan gick han till en närbutik han sett tidigare bara ett kvarter bort. Där köpte han lite av varje så han hade att äta till frukost och lunch. Efter att han fått i sig frukost började han på att packa upp kartongerna. När han hållit på en stund ringde mobilen och han hörde sin systers röst.

- Hej, sa hon. Gick det bra i går?

- Hej, sa han. Jo det var inga problem. Kenny hjälpte mig bära in grejorna och jag hann lämna tillbaka släpet innan macken stängde.

- Så bra, sa hon. Tur du hade honom i närheten. Jag kommer ihåg honom fast jag var väl bara tio år när de flyttade. Hans syrra och jag var ju klasskompisar.

- Var ni, sa han. Jag hade glömt att han hade en syster.

- Har du börjat packa upp, undrade hon.

- Ja jag har just satt igång, sa han.

- Då ska jag inte störa längre, sa hon.

- Du stör inte, sa han. Bara trevligt att höra din röst.

- Vi kan väl höras av i veckan, sa hon. Hej då.

- Det gör vi, sa han. Hej då.

Sedan höll han på resten av dagen med att packa upp och flytta möbler tills han var nöjd.Kapitel 5Emma packade för ännu en resa till New York och FN-skrapan. Hon jobbade som assistent för en FN-observatör som hette Vanja Lundkvist. Det var en kvinna från samma stad och de var mycket på resande fot. Dagen efter skulle de ta tåget till Arlanda och nu tänkte hon på att hon inte pratat med sin bror på flera veckor, så hon ringde upp honom.

- Hej Kenny, sa hon. Det är din lilla syster.

- Hej Emma, sa han. Lever du ännu?

- Ja fast i morgon åker jag iväg igen, sa hon.

- Då hann vi inte träffas denna gången heller, sa han lite besviket.

- Nej tyvärr, sa hon. Men när jag är tillbaka i Sverige så lovar jag att komma och hälsa på.

- Låter bra, sa han. Kommer du ihåg min gamla kompis Jimmy?

- Ja vagt, sa hon. Var han inte lite stroppig?

- Han var den bästa vän jag haft, sa han. Och nu har han flyttat hit för han har fått ett arbete här i stan.

- Har du hjälpt honom då, undrade hon. Du vill ju hjälpa alla.

- Jag hjälpte honom att hitta en lägenhet, sa han. Bara fem minuter härifrån.

- Kul för dig, sa hon. Nu måste jag fixa en del saker innan jag åker. Vi ses.

- Hej då, sa han. Ha så trevligt i Amerika.

Emma tryckte tankfullt av samtalet. Hon hade varit lite kär i Jimmy kom hon ihåg, men han hade ignorerat henne totalt. Fast hon hade ju bara varit en rund tioåring då. Nu när hon tittade sig i spegeln såg hon en slank kvinna i sina bästa år. Hon hade nyligen klippt sitt rågblonda hår axellångt efter att tidigare alltid haft det långt neråt midjan. Hon var riktigt nöjd med det och det var mycket lättare att sköta. Hon hade ren hy och ett välformat ansikte även om hon inte var så nöjd med det. Ögonen däremot var hon nöjd med. De var stora och himmelsblå till färgen. Efter att ha tagit en dusch ställde hon sig åter framför spegeln och satte händerna under brösten och gungade dem. De var fortfarande fasta fast hon började närma sig trettio. Hon såg på busken där nere och tänkte att hon skulle behöva trimma den. Kanske jag skulle göra en brasiliansk vaxning, tänkte hon. Fast det är så smärtsamt. Istället rakade hon sig noga tills hon bara hade en remsa ovanför springan. Medan hon gjorde det tänkte hon på en av assistenterna till en arabisk delegat som hon tyckte var så läcker.

Sedan var hon nöjd och tog på sig badrocken. Hon satt i den och åt en kvällsmacka och drack ett glas vin innan hon gäspande gick och borstade tänderna innan hon kröp ner mellan lakanen. Medan hon gjorde det bekvämt för sig tänkte hon på sitt ex som hon hade brutit upp med några månader tidigare. Hon hade kommit på honom med en annan kvinna när hon kommit hem en dag tidigare än väntat från en resa. Hon hade kastat ut honom och hade inte sett honom sedan dess. Troligen hade hon inte älskat honom för minnet av honom hade redan bleknat och hon var glad för att vara singel igen. Innan hon somnade såg hon Jimmys vackra ansikte innan det suddades ut och hon sov drömlöst hela natten.

När väckarklockan i mobilen började låta så var hon redan uppe och gjorde i ordning frukost. Vanja skull komma och hämta henne i taxi redan klockan åtta. Tio minuter före åtta stod hon klar utanför och småfrös. Det hade hunnit bli maj men det var fortfarande lite kyligt i luften. Men taxin dök upp efter några minuter och tog dem till stationen och en halv timma senare satt de på tåget. Där satt de och gick igenom en massa dokument och snart var de framme på Stockholm central där de bytte till Arlanda-tåget. På flygplatsen hade de förtur vid check-in och säkerhetskontroll så det var snart avklarat. Sedan hade de en lång flight till New York och där tog de in på det vanliga fn-hotellet.

Nästa dag var det fullt upp med möten och både hon och Vanja var trötta på kvällen så de lade sig tidigt. De skulle vara där två dagar till och hon hoppades få träffa Aziz, den arabiska assistenten. Det var en stilig man i medelåldern med ett prydligt skägg. Det enda lite missprydande var ett ärr ovanför ena ögonbrynet.

Nästa dag fick hon se honom som hastigast när han kom med några papper till sin delegat. Men sedan försvann han igen utan att ens titta på henne. Skit i honom, tänkte hon och koncentrerade sig på uppgifterna hon fått av Vanja.

På natten vaknade hon och kände sig kissnödig. Antagligen för allt kaffe hon druckit under dagen. Hon gick upp och gjorde sina behov på toaletten men innan hon lade sig igen fick hon en ingivelse och tittade ut genom en springa i gardinen. Hennes fönster vette mot bakgården till skillnad mot delegaternas rum som vette mot parken utanför. Nu fick hon se två män stå och gestikulera och verkade ha en intensiv diskussion. Hon stod och tittade för hon tyckte det var konstigt att de stod där mitt i natten. Plötsligt vände en av männen ansiktet uppåt och ljuset från en lampa föll på hans ansikte. Då såg hon att det var Aziz och hon drog sig instinktivt undan från fönstret. Vad är det han håller på med, tänkte hon när hon lagt sig igen. Han kanske är bög. Men till sist somnade hon igen.

När hon och Vanja åt frukost på morgonen kom hon ihåg vad hon sett på natten och tänkte tala om det. Men just då kom en av de andra delegaterna och slog sig ner jämte dem så hon höll tyst.

Senare på dagen hade hon glömt bort det och de arbetade som vanligt till lunch. Efter det packade de och tog en taxi till flygplatsen.

- Det ska bli skönt att komma hem igen, sa Vanja när de satt i planet över atlanten.

- Ja det har varit några hektiska dagar, sa Emma.

- Nu dröjer det någon månad innan vi åker till Irak, sa hon.

De hade planerat för ett uppdrag i norra Irak för att övervaka stridigheterna mellan irakiska styrkor, IS och Kurderna. Det skulle bli åtta delegater från olika länder som skulle resa dit och observera vad som försiggick. Emma hade inte förstått varför det skulle dröja så länge innan allt var ordnat med resan, men hon var glad över att få vara hemma nu under den svenska våren. Det hade hunnit bli en bit in i maj och det började grönska mer och mer och påskliljorna lyste gula i rabatterna.

Det var redan gryning när de till sist var tillbaka i Linköping och Emma hoppade ut ur taxin först efter att de kramats. Hon gick genast till sängs för hon var dödstrött även om hon sovit en hel del under resan.

Dagen efter klev hon upp vid klockan tolv och duschade och efter det kände hon sig riktigt hungrig. Hon kollade vad hon hade i frysen men där var nästan tomt så hon beslöt sig för att gå ut och äta på pizzerian. Där hade de alla sorters italiensk mat som hon gillade. När hon satt där såg hon två män vid ett bord längre bort. Den ene verkade bekant när hon såg profilen av ansiktet ibland när han tittade ut genom fönstret. Men de var plötsligt försvunna när hon tittade upp en stund senare från mobilen där hon läste senaste nyheterna. Däremot såg hon flera andra män snegla mot henne. Hon var ganska van vid att männen studerade henne och hon kände sig lite stolt av att fortfarande ha lite dragningskraft på männen. Hon började sakna sexet för hon hade inte haft någon man sedan hon sparkade ut sitt ex. Och det var ju inte detsamma att ha sex på egen hand med sin dildo. Det var skönt för stunden men efteråt kände hon sig alltid ensam.

Några dagar senare kom hon på att hon lovat brorsan att hälsa på så hon ringde honom.

- Hej brorsan, sa hon när han svarade. Nu är jag hemma igen.

- Så bra, sa han. Gick resan bra?

- Jadå, sa hon. Ska vi ses?

- Jag är på jobbet nu, sa han. Jag ska prata med Lina i kväll. Sedan hör jag av mig.

- Bra, sa hon. Hej då.

Hon la på och gick och satte sig i solen med en bok. Hon läste ofta e-böcker i mobilen eller plattan, men i solen var det bättre med en vanlig bok. Hon tänkte på vilket bra jobb hon hade som både tog henne ut i världen och emellan jobben hade hon mycket fritid. Dessutom hade hon bra betalt och kunde unna sig både det ena och det andra.

På kvällen ringde Kenny och bad henne komma på middag på fredagskvällen klockan sju. Hon kom bra överens med Lina och såg fram mot att få träffa dem båda. Kanske jag skulle gå till köpcentret och se om jag hittar något nytt i klädväg, tänkte hon. I New York är allt så dyrt så hon hade inte bara tittat in i någon shop. Så hon tog bilen in till centrum och parkerade vi gallerian. Där i en modeaffär hittade hon en klänning som hon tyckte om. Den framhävde hennes kropp och hade en sexig urringning. Den ska jag ha på fredag, tänkte hon när hon var på väg hem igen.

När det började närma sig kvällen på fredagen så duschade hon och sminkade sig lätt innan hon klädde sig i den nya klänningen. Hon hade köpt några presenter i tax-free på hemvägen och hon stoppade dem i en påse. Halv sju gav hon sig av till andra sidan stan där Kenny bodde med Lina. När hon knackade på öppnade Kenny och hon gav honom en kram.

- Hej syrran, sa han. Kom in.

När hon kom in i vardagsrummet mötte hon Lina och de kramades, och Emma gav dem presenterna.

- Tack så mycket, sa Lina. Vilken fin klänning.

- Tack, sa Emma. Den är ny.

- Sitt ner, sa Kenny efter att han tackat för after shaven han fått. Vi håller på med maten.

De lämnade henne och gick ut i köket. Efter en stund ringde det på dörren.

- Kan du öppna Emma, ropade Kenny.

- Ok, sa hon och undrade om de bjudit fler.

Hon öppnade och fick se sin ungdomsförälskelse och han såg stiligare ut än hon mindes honom.

- Jimmy, sa hon överraskat.Kapitel 6Jimmy hade börjat på sitt nya jobb och hade redan kommit in i rutinerna. Härom dagen hade han ätit lunch tillsammans med Linus som sagt att han var väldigt nöjd med hans arbete. När de rest sig för att gå hade Jimmy sett en vacker kvinna sitta och titta ner i en mobil och tänkte att han kanske skulle börja se sig om efter en ny partner. Han saknade någon att krama och kela med och när han tillfredsställt sig själv på kvällarna kändes det tomt.

Nu var det fredag och han var bjuden till Kenny och Lina på middag så han fräschade till sig och klädde sig i sina snyggaste kläder innan han tog en promenad till deras våning. Han hade köpt en flaska fint vin som han bar i en kasse. När han ringt på så trodde han att han ringt på fel dörr för den öppnades av en otroligt vacker kvinna.

- Oj, sa han. Det var nog fel dörr.

- Jimmy, sa hon överraskat.

- Ja, sa han undrande.

- Känner du inte igen mig, undrade hon.

- Är du Kennys syster, undrade han.

- Ja, Emma, sa hon och räckte fram handen.

Han höll kvar den mjuka handen lite längre än normalt medan han såg henne i ögonen. Det var de underbaraste ögon han nånsin sett. Det kändes som att han drunknade i två oceaner.

- Kom in, sa hon och log.

- Tack, sa han. Jag har inte sett dig sedan du var i tioårsåldern tror jag.

- Det stämmer nog, sa hon. Jag var tio när vi flyttade.

- Du gick väl i skolan tillsammans med min syster Elsa, frågade han.

- Ja hon var ju klassens sötaste, sa hon.

- Hon är fortfarande söt, sa han.

Men inte så söt som du, hade han tänkt säga, men bet ihop.

- Tjena Jimmy, sa Kenny som kom ut från köket med en packe tallrikar. Du kommer väl ihåg syrran?

- Ja, fast jag kände inte igen henne först, sa Jimmy. Jag trodde jag ringt på fel dörr.

- Välkommen, sa Lina.

- Tack, sa Jimmy och räckte henne vinflaskan.

- Du hade väl inte behövt ta med något, sa hon när hon tog emot den. Nu får du plocka fram vinglas Kenny.

De försvann ut i köket och Emma och Jimmy satte sig i varsin fåtölj.

- Kenny sa att du börjat jobba här i stan, sa hon.

- Ja jag trivs bra än så länge, sa han.

- Vad jobbar du med, undrade hon.

- Med grafisk design av webbsidor och liknande, sa han.

- Jag undrar om det inte var dig jag såg på pizzerian härom dagen, sa hon.

- Det stämmer nog, sa han. Då var det väl dig jag såg när vi gick ut. Jag såg en vacker kvinna sitta och titta ner i mobilen.

- Ja det var kanske jag, sa hon och skrattade. Jag brukar kolla nyheterna på mobilen.

Vilket ljuvligt skratt tänkte han och han försökte att inte stirra på henne hela tiden.

- Jag såg din profil när du tittade ut genom fönstret och den verkade bekant, sa hon.

- Så vad sysslar du med, undrade han.

- Jag är assistent åt en FN-observatör från stan, sa hon.

- Wow, sa Jimmy imponerad. Då reser du mycket?

- Ja det gör jag, sa hon. Har nyss kommit hem från New York.

- Dit skulle jag vilja åka någon gång, sa han.

- Det är rätt stimmigt där, sa hon. Men det är kul att vara där ett tag.

Nu kom värdparet och serverade maten och de satte sig till bords. Kenny hällde upp vin men Lina ville inte ha.

- Alkohol är inte bra för barnet, sa hon.

- Du kan väl smaka lite i alla fall, sa Kenny.

- Några droppar då, sa hon.

Han bottenfyllde glaset innan han höjde sitt glas och utbringade en skål.

- Skål för mina bästa vänner, sa han.

- Skål för värdparet, sa Jimmy.

Under middagen hade Jimmy och Emma bara ögon för varandra och Lina och Kenny bytte menande blickar. Emma fick berätta om sitt arbete i FN och Jimmy hade otaliga frågor. Sedan ville Emma veta allt om Jimmys jobb och tiden gick fort. Snart satt de i soffan med varsin kopp kaffe och till sist fick värdparet också komma till tals.

- Jag hörde ni hade bilder av barnet, sa Emma. Får man se?

- Visst, sa Lina och reste sig.

- Sitt du, sa Kenny. Jag hämtar.

Han kom snart tillbaka med bilder där de kunde se ett litet litet barn.

- Hej oliver, sa Jimmy.

- Ska han heta Oliver, undrade Emma.

- Ja för tillfället ligger det närmast, sa Kenny.

- Fint namn, sa hon.

Så småningom var det dags för Jimmy och Emma att tacka och bege sig hem. De skiljdes vid hennes bil och han förmådde sig inte att fråga om hon var singel och be om en träff. Istället sa de bara hej då och hon gav honom en kram innan hon satte sig i bilen.

- Hälsa Elsa, sa hon innan hon körde iväg.

- Det ska jag, sa han och vinkade.

När han gick hemåt genom parken så var han arg på sig själv för att han inte vågat fråga. Hon var ju en sådan kvinna han alltid drömt om. Tänk om han missat chansen.

Han hade svårt för att somna på kvällen utan tänkte på Emma hela tiden och såg hennes ljuva ansikte framför sig och de vackra ögonen som han drunknade i.

Emma var besviken på att Jimmy inte bett att få träffas igen. Kanske han hade någon käresta, tänkte hon. Hennes gamla förälskelse i Jimmy hade väckts till liv och hon tänkte på honom när hon lagt sig. Det hade känts så underbart när hon kramat om honom och hon känt hans armar runt sig. Hon somnade med bilden av hans ansikte framför sig.


Dagen efter tänkte Jimmy att han måste ta sig i kragen. Så han ringde Kenny.

- Hej, sa Jimmy när han fått svar. Tack för i går.

- Så lite så, sa han. Trevligt att du kom.

- Ehm, jag tänkte fråga en sak, sa Jimmy lite trevande.

- Fråga på du, sa Kenny roat.

Han förstod nog vad Jimmy hade i åtanke. Han hade ju sett hur han och Emma tittat på varandra.

- Jo, vet du om Emma har någon kille, undrade Jimmy.

- Vad jag vet så är hon singel, sa han. Hon kom på sin förra kille med en annan tjej så hon kastade ut honom.

- Då är hon ju i samma situation som jag, sa Jimmy. Tror du jag kan bjuda ut henne?

- Jag såg ju att det tände mellan er, sa han. Så jag tror hon skulle bli glad.

- Men jag har inte hennes nummer, sa Jimmy.

- Jag textar det och skickar ett mess, sa Kenny.

- Tack, sa Jimmy. Hälsa Lina. Och Oliver, la han till.

- Visst, sa han. Lycka till.

Någon minut efter han lagt på så kom ett meddelande med Emmas nummer och han lade in det bland sina kontakter och märkte den med favorit. Sedan tog han mod till sig och ringde upp.

- Hallå, hörde han henne svara bara efter en signal.

- Hej Emma, det är Jimmy, sa han.

- Hej Jimmy, sa hon glatt. Sovit gott?

- Jadå, fast jag hade lite svårt att somna, sa han. Kenny gav mig ditt nummer. Jag hoppas det var ok.

- Jadå, sa hon. Jag tänkte på dig i går kväll när jag kommit hem.


Purchase this book or download sample versions for your ebook reader.
(Pages 1-35 show above.)